WoonvisieNa een zorgvuldig proces is op dinsdag 14 juni de Woonvisie 2016 – 2020 door de raad vastgesteld. De fractie van de InwonersPartij heeft bij de behandeling aangegeven dat zij, in de vier scenario’s waar Lelystad mee werkt, ’n scenario mist dat vooral uitgaat van het stevig ingrijpen om onze stad terug in balans te brengen. De fractie verwees daarbij naar het 5e scenario dat zij bij de behandeling van de Kadernota aan het college heeft aangeboden: ‘Buffelen naar Balans’. Balans in o.a. woonvormen, draagkracht, bevolkingssamenstelling, werkgelegenheid en onderwijs.

Een herstel van balans in kwaliteit en evenwicht dat juist nu mede kan worden ingezet door de juiste keuzes in de Woonvisie. Deze zijn onder meer: – aandacht voor woningbouw in het midden en hogere segment om de draagkracht te vergroten en meer aandacht voor woonvariatie in aanbod om de stad aantrekkelijker te maken voor nieuwkomers, blijvers en terugkeerders.

In het amendement op de Woonvisie, dat mede door inspanning van de InwonersPartij tot stand is gekomen, ligt het zwaartepunt dan ook op het herstellen van de draagkracht van Lelystad en het toevoegen van meer variatie in nieuwbouwwoningen. Ook wordt er met de nieuwe woonvisie o.a. tegemoet gekomen aan de wensen t.a.v. woningbouw voor ouderen, zoals deze door de OSOL (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Lelystad) zijn geuit.

Bart Visscher