Vanwege een noodzakelijke verbouwing van de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils zoekt het college een tijdelijke locatie in de directe omgeving van de huidige locatie (Lelycentre). Vanuit de omgeving kwam het signaal dat mensen zich onveilig te voelen.

In het kader van deze beoogde verplaatsing maakte de InwonersPartij een aantal opmerkingen en stelde, in dit kader, een vraag aan het college tijdens de raadsbijeenkomst op dinsdag 28 januari j.l..

“Een 24-uurs bewaking bij dit soort opvang is landelijk gezien niet ongebruikelijk. Dit om de gevoelens van angst en overlast te monitoren. Vraag: Wanneer het college over gaat tot een tijdelijke opvang, is het college dan bereid om in overleg met het Leger des Heils een adequate 24-uurs bewaking te overwegen?”

Opmerking: Naar aanleiding van deze vraag gaf het college aan dat er binnen permanent begeleiding aanwezig is en op handhaving teruggevallen kan worden. Wij hebben als InwonersPartij daarbij uitdrukkelijk aangegeven dat het ons juist om een permanente bewaking buiten gaat.