De InwonersPartij heeft uitdrukkelijk in haar verkiezingsprogramma dierenwelzijn opgenomen en  dit ook in het Raadsprogramma verwerkt. Verder heeft onze eigen InwonersPartij wethouder Ed Rentenaar (portefeuillehouder dierenwelzijn), zich hard gemaakt om invulling te geven aan dit item. En zie, er is:

Goed nieuws voor Lelystad!
Om dierenwelzijn op gemeentelijk niveau een positieve boost te geven organiseert Stichting DierenLot de verkiezing voor de Diervriendelijke Gemeente van het jaar 2019. Welke gemeente heeft een dierenwelzijnsbeleid, heeft een ambtenaar aangesteld met dierenwelzijn in zijn takenpakket en zorgt er ook nog eens voor dat dat beleid daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd? 

Gemeente Lelystad is voor deze verkiezing voorgedragen en genomineerd. Inmiddels werd uit alle deelnemers een top 10 geselecteerd en gemeente Lelystad is daar 1 van! Lelystad is nu officieel in de race voor de titel ‘diervriendelijke gemeente van het jaar 2019’. Voor de eindselectie start weer een verdiepend onderzoek. Een onafhankelijke en deskundige jury zal uiteindelijk het definitieve oordeel vellen. 

Bekendmaking diervriendelijke gemeente van het jaar 2019

Op 9 november a.s. zal tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening in de Evenementenhal in Gorinchem bekend worden gemaakt wie de winnaar is. 

Wij zijn benieuwd of de Lelystadse inspanningen tot een mooi eindresultaat zullen leiden.

Fractievoorzitter InwonersPartij
Luc Baaten