Na veel praatsessies en onderzoek heeft afgelopen dinsdag de gemeenteraad besloten dat de huidige locatie Rietlanden de bestemming wordt voor de nieuwe huisvesting van het gehele voorgezet onderwijs.
Deze locatie past het best in de nieuwe visie en werkwijze die de SVOL, in gezamenlijkheid met de belanghebbenden, heeft gekozen.
De gemeenteraad heeft nog wel enkele voorwaarden gesteld aan de uitvoering m.b.t. dit zogenaamde campusmodel om de grootschaligheid te ondervangen en te zorgen dat leerlingen van alle niveaus elkaar blijven ontmoeten.

De InwonersPartij heeft, gezamenlijk met o.a. de CU, een motie opgesteld waarin met nadruk werd gevraagd bij het ontwerp en de inrichting rekening te houden met de positieve invloed van een groene binnen- en buitenomgeving. Deze motie werd aangenomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groene omgeving en uitzicht op groen leerprestaties en gedrag verbetert. Bovendien vinden wij dat we voor het voortgezetonderwijs een optimale leer- en werkomgeving moeten creëren, waarin zowel de leerlingen als het personeel zich prettig voelen en alle kans krijgen om topprestaties te leveren.

Bart Visscher