“InwonersPartij wil streep door gratis parkeren” kopte Omroep Flevoland dit weekend boven de uitzending van ‘Over Flevoland gesproken’, waar Luc Baaten de hoofdgast was.

In deze uitzending werd Luc Baaten het vuur aan de schenen gelegd over een uitspraak die hij had gedaan tijdens de behandelsessie over het voorstel m.b.t. het eerste uur gratis parkeren in het Stadshart dat een prijskaartje van €490.000 had en waardoor andere, mogelijk gewenste zaken, dus niet uitgevoerd zouden kunnen worden. Hij had daarom voorgesteld dat, als de gemeenteraad niet akkoord zou gaan met dit voorstel, het maar voor eens en altijd van tafel moest en moet worden opgehouden over “gratis parkeren”, want gratis bestaat niet!

En wij zijn in deze zeker niet de enige want er zijn, om diverse redenen, maar weinig partijen voorstander van het huidige voorstel. Veel ondernemers uit het Stadshart vinden het bovendien onvoldoende, zij gaan voor minimaal twee uur gratis parkeren. Daar zal, gezien de nog hogere kosten, binnen de gemeenteraadfracties nog minder draagvlak voor zijn; want links of rechtsom de parkeergarages moeten afbetaald en onderhouden worden. Maar er zijn helaas fracties, die zich daar (nog) niet open over uitspreken. Wat ons betreft mogen ze achter onze rug vandaan komen en samen met ons deze eerlijke, voor sommigen ‘slecht nieuwsboodschap‘, helderder mee uitdragen.

Voor ons blijft overeind dat de (auto-)gebruiker betaald voor het parkeren en (maximaal) voorkomen moet worden dat zij die bewust hun auto laten staan of zelfs geen auto bezitten uiteindelijk het parkeergeld moeten betalen.

Bart Visscher

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/144317/lelystad-inwonerspartij-wil-streep-door-gratis-parkeren