Bron: de Telegraaf dd 20 oktober 2016

SCHIPHOL – Vliegvakanties dreigen veel duurder te worden. Vroege vertrekken en late aankomsten gaan mogelijk op Schiphol in de ban. Op regionale vliegvelden is dat al het geval.

Het nieuwe Lelystad Airport kan vanaf 2018 nooit een goed alternatief voor het dichtslibbende Schiphol zijn. Europese vakantievluchten zouden veel duurder worden, omdat voor 07.00 uur vertrekken en na 23.00 uur aankomen daar verboden is. Dat zegt expert Paul Vaneker van Lennoc Flight Intelligence in Arnhem, die alle vluchten op Nederlandse luchthavens in een computersysteem bijhoudt. „Een vliegtuig met toeristen moet twintig uur per dag operationeel zijn om de kosten te drukken en de ticketprijs laag te houden. Dat is al gauw drie keer heen en weer, anders is het niet rendabel.”

Géén nachtvluchten vanaf vliegveld Lelystad
De InwonersPartij heeft zich altijd verzet tegen nachtvluchten en zal dat blijven doen. Ook de colleges hebben dit standpunt altijd onderschreven. Verder hebben wij regelmatig gewaarschuwd voor ‘salamitactiek’ rondom Schiphol waar de bewoners van de Haarlemmermeer mee geconfronteerd zijn en worden. Dit zal ons toch niet gebeuren! Wij laten ons, net als jaren geleden, nog steeds geen worst voorhouden. Ontwikkeling vliegveld ja, nachtvluchten NEE!

Luc Baaten

Fractievoorzitter