Beste bezoeker(s) van onze site,

Heeft u op ons gestemd, dan onze dank! Wij zullen ons ook in de komende 4 jaar maximaal inspannen in het belang van u en alle inwoners van onze stad.

Nu de definitieve uitslagen van de gemeenteraadsvergaderingen bekend zijn is een korte terugblik op de afgelopen maanden op zijn plaats.

Voorbereidingen
Een woord van dank gaat uit naar alle leden en niet leden, die zich de afgelopen maanden hebben ingespannen om informatie over de partij uit te dragen. Of het nu ging om de website, de sociale media, folders, posters, one-liners, bestellingen in China van een gadget of het verkiezingsprogramma, het maakt niet uit. Dank, dank, dank!!! Wij weten van elkaar dat er zoveel tijd werd ingestoken dat we van een huzarenstukje kunnen spreken. Vakantietijd of niet, weekend, zon- of feestdag het maakte niet uit. Eenieder was altijd beschikbaar en inzetbaar! Toppers, stuk voor stuk, nogmaals bedankt.

Kandidaat-raadsleden
In de voorbereiding naar 21 maart werd een kandidatenlijst opgesteld die door de Algemene Ledenvergadering (ALV) werd goedgekeurd. Op deze lijst een aantal ervaren rotten en onze nieuwe lichting. In totaal maakten 13 kandidaten voor de InwonersPartij deel uit van deze verkiezingen.

Verkiezingsuitslag van 21 maart
Onze fractie –InwonersPartij Lelystad– gaat met 3 zetels deel uitmaken van de nieuwe raad. De raadsleden die met voorkeursstemmen zijn gekozen:

. Luc Baaten . Jeantiënne van der Hoek-Dubois . Fred Wilcke

Dat betekent dat wij helaas afscheid moeten nemen van Simon van Erk, Bart Visscher en Ank van Rijnsoever. Wij vinden dit erg jammer, maar de kiezer beslist, wordt er wel gezegd. Wij danken Ank, Bart en Simon oprecht voor al hun inspanningen van de afgelopen periode(n). Op dinsdag 27 maart wordt er in de raad van hen afscheid genomen en uiteraard zal bij de eerstvolgende ALV ook aandacht worden besteed aan hun inzet voor de fractie en de partij.

Op donderdag 29 maart worden de nieuwe raadsleden beëdigd.

Tot slot
Binnenkort zullen de coalitieonderhandelingen plaats gaan vinden. Zodra de eindresultaten bekend zijn zullen wij dit ook op deze website vermelden. Bovendien zal spoedig daarna de website weer terug worden gebracht in een website die de dagelijkse zaken toegankelijk maakt en daarmee de verkiezingen 2018 in het archief doet belanden.

Als lijsttrekker van de InwonersPartij wil ik u als inwoner, maar ook de gehele ‘ploeg’ om mij heen oprecht bedanken voor de inzet en steun in de afgelopen maanden. SAMEN, in VERTROUWEN en met RESPECT is ons credo, niet alleen in theorie maar ook in de praktijk.

Luc Baaten