IMG_0670Woensdagochtend 23 december was het alweer de 12e keer dat we de kerstkransen hebben uitgedeeld aan onze oudere inwoners in de verzorgingcentra in Lelystad. Deze keer met onze fractievoorzitter Luc Baaten in de rol van ‘uitdeler’. Het is altijd weer prettig en verrassend hoe mensen reageren op ons bezoek.

In de Hanzeborg kerstkrans voor bewoners die aan de koffie zaten. Nieuwe bewoners en ‘oud gedienden’. Het restant aan koeken werd later op de dag aan alle bezoekers van het Grandcafé, door zorg van het barpersoneel, uitgedeeld.

Bij de Hoven weer de jaarlijkse ontmoeting met kok Sjoerd. Hij vond het leuk dat hij de kransen namens ons, ook dit jaar, weer uit kan delen. Hetzelfde verhaal bij de Colorietlocaties Laarhof en Laarstaete. Daar draagt de activiteitenbegeleiding ieder jaar met plezier zorg voor de verspreiding van onze kransen onder alle bewoners.

De kerstkransenronde werd afgesloten bij de Uiterton. Daar konden, onder begeleiding van activiteitenbegeleider Hans, kransen worden uitgedeeld aan de mensen in de dagbesteding en zij die beschermd wonen. Ook hier weer hele gezellige reacties en voor volgende Kerst hebben we er ook weer een nieuw adres bij, want Woonzorg Flevoland heeft ook een locatie op de Groenevelden.

Bart Visscher