Beste bezoekers van onze site,

Vanavond, 17 december 2019, zal de heer van Luxemburg bekendmaken dat de fractie van Lokaal Lelystad zal overstappen naar onze partij, de InwonersPartij

De heer van Luxemburg heeft ons als InwonersPartij en fractie benaderd met het verzoek om deel uit te mogen maken van onze fractie. Wij als fractie zijn tot de conclusie gekomen dat de heer van Luxemburg in positieve zin een bijdrage aan de InwonersPartij zal leveren. Wij heten hem dan ook welkom en hopen op een mooie en prettige samenwerking in het belang van onze inwoners en de stad. Vanaf nu bestaat onze fractie uit 4 raadsleden.

Onderstaand de onderbouwing van de heer van Luxemburg om samen te werken met onze partij en dus fractie.

Sinds 2009 ben ik als werknemer van zorgorganisaties, als inwoner en het afgelopen 1,5 jaar als raadslid betrokken bij Lelystad, een stad die mij en mijn gezin lucht geeft.

In een tijd van flinke bezuinigingen moeten we als raad maximaal samenwerken om o.a. bereikbare zorg te bieden, voorzieningen te optimaliseren en prettig te kunnen wonen, werken en recreëren. Dit met als onderlegger het raadsprogramma en een sterke duale raad waar belangen van mensen behartigd worden. Duidelijk en Dichtbij.

Het is belangrijk dat we met sterke gemeenteraadsfracties de stad Lelystad een sprong voorwaarts brengen. Ik herken mij in een lokale partij die zich op eigen wijze nadrukkelijk inzet voor de belangen van alle inwoners, met een positieve en zorgzame insteek, met een kritische blik op de financiën en staat voor een betrouwbare overheid.

Daarom mag ik (van Luxemburg) hier dan ook met voldoening melden dat ik vanaf vandaag deel uitmaak van de InwonersPartij Lelystad. Gezamenlijk en in vertrouwen blijven wij verder bouwen aan ‘het Lelystad van morgen!’

Fractievoorzitter InwonersPartij
Luc Baaten