Sinds de oprichting van de InwonersPartij hebben wij altijd gezocht naar balans in Lelystad. Opkomen voor iedereen en zorgen dat de gewenste uitkomsten voor de één niet onevenredig ten koste gaan van de ander. De inzet voor kwalitatief goed onderwijs en betaalbare huisvesting van jongeren is net zo groot als opkomen voor onze ouderen. De wens van huiseigenaren voor niet te zware lasten is net zo belangrijk als de wens voor hen die wachten op een betaalbare (huur) woning.

Zo heeft eenieder wensen en belangen. Tegelijkertijd zijn we afhankelijk van elkaar.

Vertrouwen vormt de basis, vertrouwen in afwegingen en begrip daarvoor maar in het besef dat ieders belang wordt erkend, in de wetenschap dat er wel prioriteiten zijn als het gaat om de uitvoering.

In de huidige tijd missen wij soms het vertrouwen en worden tegenstellingen en het opkomen voor eigenbelang steeds groter. Zo wordt onnodig tweedeling gecreëerd tussen oud en jong, arm en rijk, culturele achtergrond en ga zo maar door. Op deze wijze helaas weer terug naar een verzuilde samenleving met veel scherpe randjes.

De InwonersPartij wil geen tweedeling in Lelystad. Wij willen in onze stad geen groepen tegen elkaar, maar in balans mét elkaar. Verstandige afwegingen en begrip voor verdeling en inzet van mensen en middelen. Begrip voor de volgorde van uitvoeringen en vooral begrip voor en vertrouwen in elkaar. Dat kan alleen als politieke partijen denken vanuit ieders belang.

Samen met en voor elkaar!

Bart Visscher