Beste bezoeker van deze v e r n i e u w d e site van de InwonersPartij

Alweer een jaar voorbij waarin wij als onafhankelijke lokale politieke partij een bijdrage hebben geleverd aan het politieke leven van Lelystad! Een optimaal woon-, werk- en leefklimaat staat daarbij voorop. Betrokkenheid van de inwoners van onze stad is daarbij altijd ons eerste aandachtspunt.

In 2015 waren er veel lokale politieke bespreek- en beslispunten die belangrijk zijn voor de inwoners, zoals:

  • Een Programmabegroting met forse bezuinigingen waarbij ‘de bodem bereikt’ is. Terecht dat inwoners van onze stad zich steeds vaker afvragen ‘en wat betekent dat voor mij?’
  • Het Transformatieproces loopt (WMO/Jeugdzorg/Werk en Inkomen). Niet geld maar ‘ZORG’ staat voorop. En zo moet het zijn, maar lukt het ons als raadsleden ook om deze verwachting waar te maken onder de huidige financiële druk?

Dit jaar zijn wij, met onze wethouder Ed Rentenaar, weer verder gegroeid in onze ‘politieke volwassenheid’. Veel punten uit ons verkiezingsprogramma zijn herkenbaar in het raadsprogramma en in het gemeentelijk beleid. Hiermee realiseren wij dan ook, niet altijd even zichtbaar, toch ‘stap voor stap’ steeds meer uit het eerder genoemde verkiezingsprogramma. Samen met de andere fracties zijn o.a. successen geboekt bij de Transities (WMO/Jeugdzorg/Werk en Inkomen), Dierenwelzijn, Hollandse Hout en de introductie van het Referendum.

Het einde van een jaar is niet alleen voor terugblikken, maar juist ook het moment voor een doorkijkje van het nieuwe jaar, in dit geval 2016.

Onderwerpen die nu al weer onze aandacht vragen: De nieuwe Woonvisie, het Stadshart, de verdere ontwikkeling van het Vliegveld, Onderwijs en Werk,  Duurzaamheidsaspecten, de huisvesting van Vluchtelingen en Statushouders, de voorbereidingen voor het kiezen van een nieuwe burgemeester. Het tegenhouden van inbreiden (bouwen in het groen) zal stevig verankerd worden in de Woonvisie. Als het gaat om de kustontwikkeling mbt Toerisme en Recreatie is ook die in goede handen bij onze wethouder, Ed Rentenaar. Zo komt er bijvoorbeeld een kitesurfstrand bij de Hurkende man.

Op onze site houden wij u als inwoner van onze stad steeds op de hoogte. Wij proberen daarin niet alleen een besluit, maar ook de achtergronden van onze eigen rol en keuzen daarin toe te lichten. Kijk voor meer informatie onder ‘Nieuws’ en/of in het ‘Archief’. Gebruikt u Twitter, abonneer u dan op @Inwoners_Partij.

Als fractie, wethouder en bestuur hopen wij dat wij ook in 2016 uw vertrouwen hebben. Schroom niet om contact met ons op te nemen en uw aandachtspunten bij ons kenbaar te maken zodat wij in het belang van u en al onze inwoners hiermee aan de slag kunnen in beeld- en besluitvorming.

Aftellend naar 2016 wensen wij, de fractie, de wethouder en het bestuur, u en al uw dierbaren bijzonder fijne feestdagen toe en vooral een gezond en voorspoedig 2016!!!